The story

This renovation project by architects Volta Architecture consists of the reunification of two Haussmann apartments. Mirroring each other on the same landing, their union will take shape through the work of a game of reflection. A main arch in Bateig stone creates the link between the two parts of the corridor. The living rooms are then declined on the same principles of arrangement and coating, playing on the colored diversities. The uses are duplicated, retaining the original circulation. The interior window doors are removed in order to facilitate movement and let in as much light as possible.

The details

Category

Renovation

Location

Paris,

France

Mission

– Pre design
– Schematic design
– Design development
– Construction documents
– Bidding and negotiation with contractors
– Construction administration

Project length

3-4 months

Surface area

200m²

Budget

Undisclosed