The story

This renovation by Volta Architecture is situated in the Marais district in Paris. Authentic and rustic building dating from the 18th century. The architectural intervention is complete: restructuring of uses and spaces, removal of existing floors and partitions. This apartment of over 100m² has been redesigned for contemporary accommodation with open-plan spaces. The kitchen opens onto the living room, with the only filter a stone island.

 

On the same principle, the bathroom and the master bedroom merge, turning around a monumental wall head in marquina marble; headboard on the one hand and bathtub facing on the other. The overall colored chroma is punctuated on a balance between greens and pinks. To soften the whole, a remarkable parquet with slats 30cm wide in bleached pine is laid on the floor. Interior joinery and custom fittings complete this new location.

The details

Category

Renovation

Location

Paris,

France

Mission

– Pre design
– Schematic design
– Design development
– Construction documents
– Bidding and negotiation with contractors
– Construction administration

Project length

6-7 months

Surface area

120m²

Budget

Undisclosed

Explore more projects

On Partage

Budget: Undisclosed
Surface area: 55m²
Paris, France

18 Juillet

Budget: Undisclosed
Surface area: 62m²
Paris, France