Photographed by Juliette Alexandre

Malesherbes

BY Anthropie

The story

The apartment is served by a staircase forming a core in the heart of the plan. The project proposes to reclaim Haussmann’s transversality, where circulation between spaces would take place around this core. Two axes of physical and visual transparency stretch along the facade, so that natural light is experienced and perceived from end to end of the apartment.

 

A game of open doors and closed doors binds and unbinds the rooms together to finally become one. Letting everyone live at their own pace, during the day, during the night. The structure of the space responds to the mono-oriented facade and its openings, so that natural light can stretch into the volumes. A large custom-made glass roof separates the kitchen from the bedroom-library, letting in daylight and drafts, as if cooking at the window.

 

A large custom-made glass roof separates the kitchen from the bedroom-library, letting in daylight and drafts, as if cooking at the window. The gallery is structured by a large line of made-to-measure dressing rooms, in the middle of which is hidden, secretly, the access to the master bedroom.

The details

Project by

Anthropie

Category

Renovation

Location

Paris,

France

Project length

7 months

Surface area

78m²

Budget

120 000€