Dauphine

The story

This renovation project is an exercise in simplicity. The client gave the interior designers Fischer & Mordrelle carte blanche, with only two requests: sobriety and clarity. All the volumes of the living rooms have been opened, the concrete island is the center. The idea of this project is to use the horizontality of the volumes, in order to accentuate the feeling of space and light. The materials used for this apartment are mainly concrete effect resin, stainless steel and the mirror, which have been combined with oak parquet and fabrics, to create this calm and intimate atmosphere.

The details

Category

Renovation

Location

Paris,

France

Mission

– Pre design
– Schematic design
– Design development
– Construction documents
– Bidding and negotiation with contractors
– Construction administration

Project length

4 months

Surface area

90m²

Budget

Undisclosed