Damremont

A modern and elegant renovation in the 18th arrondisement of Paris

Project by Martin Massé Architecture

Photography by Arthur Fechoz

The story

This 80m² ground floor apartment located in the heart of the 18th arrondissement of Paris boasts a rare find for the city – access to a private 60m² garden. The owners approached architect Martin Massé when they purchased two adjoinining, but separate apartments. They desired to connect the two apartments to create a natural link between the spaces and of course, to make the most of the garden view.

 

Starting with the common areas, a large and open plan living area was created by combining the kitchen, dining room and living room. A pale grey, marble island in the kitchen creates a natural bar and additional space for the owners to prepare and cook their meals. Made-to-measure walnut cabinetry was installed in the kitchen and painted a putty grey in keeping with the neutral shades used throughout the apartment. In the bedroom, the same walnut joinery and paint was used, creating a visual tie between the private and common areas.

 

The owners kept the original crown moulding and the chimney, preserving the history and charm of the building. In the marble-covered bathroom, the architect wished to create a distinct zone for the bath. Massé designed a curved entrance to the bath and added a step, elevating the bath as temple of relaxation.

The details

Category

Rénovation

Location

Paris,

France

Mission

– Pre design
– Schematic design
– Design development
– Construction documents
– Bidding and negotiation with contractors
– Construction administration

Project length

6 months

Surface area

80m²

Budget

Undisclosed

Explore more projects

Portefoin

Budget: Undisclosed
Surface area: 120m²
Paris, France