Chemin du Moulin

A three year renovation to transform a former exhibition space into a private home.

The story

Spanning three years, the owners called upon architect Agathe Lavaud of Volta Architecture to completely transform a former exhibition pavilion in Chantilly, in Picardy into a comfortable and convival home. The renovations began from the garden to create a link between the interior and exterior spaces. The kitchen, dining room, living room and reading room follow one after another, creating continuity and intimacy. In the main living area, Lavaud decompartmentalised the space by installing sliding atelier doors. Designed with a common palette of muted colours, each bedroom has its own private bathroom featuring noble materials such as Hainaut blue stone, marquina marble and Carrara marble.

The details

Category

Renovation

Location

Lamorlay,

France

Mission

– Pre design
– Schematic design
– Design development
– Construction documents
– Building permit
– Bidding and negotiation with contractors
– Construction administration

Project length

1 year

Surface area

300m²

Budget

Undisclosed

Explore more projects

Amsterdam

Budget: Undisclosed
Surface area: 45m²
Paris, France

Kiev

Budget: Undisclosed
Surface area: 200m²
Kiev, Ukraine